Про користь високобілкової дієти в бодібілдингу

Високобілкова дієта в поєднані з силовими тренуваннями допомагає не тільки швидше підвищити силові показники і збільшити м’язову масу, але і підвищити рівень енергії і поліпшити загальні показники здоров’я. Дослідники з Пусанського Національного університету в Південній Кореї провели невелике дослідження, в якому брали участь 18 хлопців у віці 20 років, жоден з яких раніше не тренувався з обтяженнями. Експеримент тривав 12 тижнів.

випробовувані проводили тренування з вагами 60-80% від повторного максимуму. Перша група дотримувалася більш-менш нормальної дієти (60% вуглеводів, 15% білка і 25% жирів). Друга група вживала підвищену кількість білка (55% вуглеводів, 30% білка і 15% жирів). Калорійність раціону в обох групах була однаковою.

В результаті експерименту з’ясувалося, що друга група, що вживала підвищену кількість білка, зуміла домагатися більше значного прогресу в зростанні сили і м’язової маси в порівнянні з першою групою випробовуваних. У хлопців з обох груп знизився відсоток підшкірного жиру, але у другої групи відсоток підшкірного жиру виявився нижче.

Корейці не виявили радикального впливу комбінації силових тренувань і високобілкової дієти на рівень IGF-1, кортизолу і тестостерону.

Але рівень гормону росту (соматотропіну) в крові випробовуваних з другої групи виявився вище, ніж у групи, що приймала меншу кількість білка.

У групи, що приймала підвищену кількість білка знизився також Індекс інсулінорезистентності. Це означає, що клітини їх організму стали більш чутливі до інсуліну, що є позитивним моментом. Крім того, у цієї групи випробовуваних покращився баланс холестерину – підвищився рівень «хорошого» холестерину і знизився рівень «поганого».

Результати цього експерименту свідчать, що фізичні навантаження в поєднанні з високобілковою дієтою збільшують продукцію гормону росту, покращують метаболізм, підвищують рівень енергії, допомагають наростити м’яку масу і знизити процентний вміст підшкірного жиру.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *